Запобігання захворюваності на кишкові інфекції.

 

ПАМ’ЯТКА 

 

 

З настанням літа зростає небезпека щодо з

Щоб уникнути інфікування, необхідно  дотримуватись  наступних правил :

 

-дотримуватись правил особистої гігієни, частіше мити руки з милом, особливо, після повернення з вулиці, перед вживанням їжі, після  відвідування туалету;

 

-вживати лише кип’ячену воду або питну воду бутильовану, не пити сиру воду з колодязів і відкритих водойм, така вода може бути забруднена і містити збудників кишкових захворювань;

 

-овочі, фрукти, ягоди ретельно мити перед вживанням;

 

-в домашніх умовах дотримуйтесь правил гігієни при приготуванні гарячих та холодних страв, термінів придатності та умов зберігання харчових продуктів, особливо тих, що швидко псуються. Сирі продукти та готову їжу слід зберігати окремо. Для обробки сирих продуктів користуйтесь окремими ножами та розділовими дошками;

 

-ретельно просмажуйте або відварюйте продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морські продукти;

 

-на кухні дотримуйтесь чистоти, не накопичуйте сміття та харчові відходи, не допускайте появи мух та тарганів;

 

-не давайте дітям некип’ячене сире молоко, сирі яйця, використовуйте лише свіжі продукти;

 

-не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі.

 

При появі симптомів кишкових інфекцій негайно звертайтесь за медичною допомогою.